فهرست مطالب

مجله تعامل انسان و اطلاعات
سال ششم شماره 3 (پاییز 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/08/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • ناهید امیری*، نصرت ریاحی نیا، شعله ارسطوپور، محسن حاجی زین العابدینی، داریوش علیمحمدی صفحات 1-16
    زمینه و هدف

    هدف این پژوهش تحلیل موجودیت ها و ویژگی های الگوی مرجع کتابخانه ای(ال.آر.ام.) ایفلا برای منابع موسیقایی سنتی ایران(نمونه موردی تصنیف مرغ سحر) است.

    روش پژوهش:

     این پژوهش بر مبنای هدف از نوع کاربردی و برحسب روش تحلیل محتواست. در این پژوهش کلیه موجودیت های الگوی ال.آر.ام. ایفلا و ویژگی های مربوط به آنها از سیاهه وارسی مربوط به گزارش نهایی ایفلا ویرایش آگوست سال 2017 استخراج و با کمک سیاهه انطباق موجودیت های اف.آر.بی.آر. با موجودیت های ال.آر.ام برای نمونه موسیقی تبیین شد. هر دو سیاهه که به عنوان ابزار پژوهش مورد استفاده قرار گرفت استاندارد بوده و روایی آن پیش تر سنجیده شده است. نمونه آماری پژوهش شامل50 اجرای مختلف تصنیف مرغ سحر است.

    یافته ها: 

    یازده موجودیت الگوی ال.آر.ام. و 37 ویژگی مربوط به این موجودیت ها برای یک نمونه موسیقی سنتی ایران مورد تحلیل قرار گرفت. کلیه این ویژگی ها به جز ویژگی مقیاس جغرافیایی موجودیت بیان که مربوط به منابع جغرافیایی است برای منابع موسیقایی سنتی ایرانی قابل استفاده است.

    نتیجه گیری:

     نتایج این پژوهش به عنوان گام اولیه در بررسی امکانات این الگو برای سازماندهی منابع موسیقایی سنتی ایران، برای شناسایی موجودیت ها و ویژگی های ال.آر.ام. در آثار موسیقایی سنتی ایران قابل استفاده بوده و برای  متخصصان سازماندهی اطلاعات و طراحان نظام های بازیابی اطلاعات موسیقایی در مواجهه با منابع موسیقایی نیز کاربردی است.

    کلیدواژگان: سازماندهی منابع موسیقایی، بازیابی اطلاعات موسیقایی، الگوی مرجع کتابخانه ای (ال.آر.ام) ایفلا، منابع موسیقایی سنتی ایران، تصنیف مرغ سحر
  • نرگس نشاط*، مرضیه مرادیان صفحات 17-40

    زمینه و هدف :

    هدف پژوهش حاضر تعیین الزامات کیفی کتابخانه دیجیتال ملی بر اساس مدل کانو و دسته بندی نیازهای کاربران در سه گروه نیازهای اساسی، عملکردی و انگیزشی است .

    روش پژوهش: 

     این پیمایش با رویکرد کیفی انجام شده است .  الزامات کتابخانه دیجیتال با استفاده از دو دستنامه استاندارد  Digiqual و دستنامه ارزیابی کتابخانه دیجیتالی استخراج و با نظرسنجی از ده نفر از متخصان علم اطلاعات و کتابخانه دیجیتال بدست آمد. سپس این الزامات برمبنای مدل کانو در پرسشنامه دیگری مشتمل بر چهار طبقه و 52 زوج پرسش (104 پرسش) تنظیم شد.

    یافته ها

      نتایج بدست آمده از هر کدام از الزامات (اساسی، عملکردی، انگیزشی) در چهار بعد (کنترل دسترسی، محتوا، نحوه بازیابی اطلاعات، و جلوه های بصری) نشان می دهد که حدود نیمی از خواسته های کاربران در گروه الزامات اساسی قرار دارد و  مسیولان  کتابخانه دیجیتال ملی باید نسبت به آنها عنایت بیشتری داشته باشند و در بازطراحی یا طرح توسعه کتابخانه دیجیتالی در اولویت نخست قرار دهند.   همچنین ، الزامات گروه عملکردی در اولویت دوم قرار دارد . توجه به  الزامات این گروه  سبب ایجاد رضایت می شود و فقدان آن نارضایتی ایجاد می کند. توجه در برآورده شدن الزامات انگیزشی  که در اولویت سوم جای گرفته می تواند در صورت برآورده شدن سطح  بالایی از رضایت را در استفاده از کتابخانه  دیجیتالی ملی ایجاد کند .

    نتیجه گیری

    در جهانی که سخن از تکریم ارباب رجوع است، بسیار مهم است که برای کاربر ارزش قایل شده و حق را به وی دهیم. در این راستا، ضروری است که مسیولان کتابخانه دیجیتال ملی با توجه  به خواسته ها و نیازهای واقعی کاربران به طراحی برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: کتابخانه دیجیتالی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی ج.ا.ا. مدل کانو، ملزومات. مدل خانه کیفیت
  • حیدر مختاری*، نوروز شفیع تبار سماکوش صفحات 41-54
    زمینه و هدف

    واکاوی علمی حوزه نوظهور تعامل انسان و اطلاعات نیازمند بررسی آن از وجوه و مناظر مختلف است. متون دینی، به ویژه قرآن، یکی از منابع این بررسی هاست. در این پژوهش، رهنمودها و نکات مرتبط با تعامل انسان و اطلاعات با تدبر در آیات و سور مختلف قرآن استخراج و تبیین شده است.

    روش

    با رویکرد تفسیر موضوعی و علمی قرآن و به روش تحلیل محتوای موضوعی، مفاهیم و رهنمودهای مورد نظر از کتاب ده جلدی تفسیر نور از محسن قرایتی و زیر نظر کارگروهی متخصص استخراج، دسته بندی و تبیین شد.

    یافته ها

    بیست و پنج مورد رهنمود قرآنی در باب تعامل انسان با اطلاعات استخراج و تبیین شد. در مجموع، قرآن به صورت عینی و ضمنی رهنمودهایی در باب تعامل انسان با اطلاعات از نظر جستجو، ارزیابی، عرضه و اشاعه و راستی آزمایی اطلاعات و طرز دادوگرفت و کاربرد آن دارد.

    نتیجه گیری

    توجه به رهنمودهای قرآنی تعامل انسان با اطلاعات و انجام تحقیقات بیشتر در این موضوع می تواند در عصر کنونی ارتباطات و اطلاعات، گره گشای بسیاری از چالش های مواجهه با انواع اطلاعات باشد.

    کلیدواژگان: قرآن، تعامل انسان و اطلاعات، رفتار اطلاعاتی
  • سهیلا خوئینی، نادر نقشینه* صفحات 55-71
    زمینه و هدف

    یادگیری الکترونیکی یکی از مهم ترین مباحث محیط های آموزشی در عصر حاضر است و دانشجویان به عنوان یکی از مهم ترین عناصر یادگیری الکترونیکی نقش محوری را برای پذیرش و به کارگیری موثر سیستم های مدیریت یادگیری الکترونیکی دارند به طوری که اطلاع از نگرش و مدل ذهنی آنان جهت اجرای موفقیت آمیز چنین روشی ضروری است. لذا هدف پژوهش حاضر مطالعه میزان مطابقت مدل ذهنی دانشجویان با ساختار سیستم مدیریت یادگیری دانشگاه تهران با استفاده از روش کارت سورتینگ است.

    روش پژوهش:

     این پژوهش با رویکرد کیفی و با ابزار کارت سورتینگ و مصاحبه انجام شد و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار Usabilitest و آمار توصیفی، ماتریس فاصله، خوشه بندی سلسله مراتبی استفاده شد و نمونه آماری پژوهش 15 نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد  دوره حضوری دانشگاه تهران بودند که (نیمسال دوم سال تحصیلی 1398-1399) با سیستم مدیریت یادگیری (مودل) در تعامل بودند.

    یافته ها

    یافته ها حاکی از آن است که از 42 کارت مورد بررسی، جایگاه و دسته بندی 36 کارت (85%) در سیستم مدیریت یادگیری با مدل ذهنی شرکت کنندگان انطباق کامل داشت و تنها در خصوص بعضی موارد مانند بخش «راهنما» و «درس های اخیر مراجعه شده» کاربران مطابق مدل ذهنی خود انتظار قرارگیری آن ها را در دسته های دیگر داشتند. و همچنین در خصوص برچسب گذاری ها؛ 66 درصد از کاربران برچسب تنظمیات را مناسب تر از ترجیحات دانسته اند و کارکرد بعضی مانند «مدیریت مدال ها»، «ترجیحات مدال ها» برای آن ها ابهام داشت و همچنین دسته بندی ارایه شده در سه بخش «پروفایل کاربری»، «دسترسی سریع» و «درس های من» مورد تایید کاربران قرار گرفت .

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که میزان انطباق مدل ذهنی دانشجویان با ساختار سیستم مدیریت یادگیری دانشگاه تهران در حد مطلوب قرار دارد.

    کلیدواژگان: مدل ذهنی، سامانه مدیریت یادگیری، دانشگاه تهران، کارت سورتینگ، دانشجو
  • احسان گرایی*، لیلا فتحی صفحات 72-81

    زمینه و هدف :

    جستجوی اطلاعات همیشه حاکی از یک فعالیت هدفمند نیست؛ بلکه می تواند به صورت غیر ارادی نیز انجام پذیرد. مفهوم خوش اقبالی به یافتن تصادفی یا شانسی اطلاعات اشاره دارد و به عنوان اتفاقی خوشحال کننده، چیزی غیرمنتظره و یا یک غافلگیری خوشایند به آن نگاه شده است. این مقاله به بررسی و تحلیل مفهوم و پیشینه خوش اقبالی و مدل های آن در فرایند جستجوی اطلاعات می پردازد.

    روش پژوهش:

     مطالعه ی حاضر با استفاده از روش کتابخانه ای به بررسی پیشینه و مدل های خوش اقبالی در فرایند جستجوی اطلاعات پرداخته است.

    یافته ها

    خوش اقبالی اصطلاحی برای یک پدیده وسیع و چند وجهی است. ماهیت گسترده و مبهم خوش اقبالی مطالعه و بررسی آن را با مشکل مواجه کرده و باعث شده است که تعاریف و توصیفات متعددی از آن توسط پژوهشگران ارایه شود. کشف خوش اقبالانه (غیرمترقبه) اطلاعات با جستجوی هدفمند اطلاعات متفاوت است، زیرا بیشتر در مورد مواجهه با اطلاعات و یا کشف تصادفی اطلاعات است. شرایط غیرمنتظره (اتفاقی)، هوشمندی و نتیجه ای ارزشمند یا بالقوه ارزشمند از الزامات یک تجربه خوش اقبالانه هستند.

    نتیجه گیری

    درک و شناخت خوش اقبالی به عنوان بخش جدایی ناپذیری از رفتار اطلاعاتی می تواند در شناسایی راهبردهایی در بازیابی اطلاعات که منجر به کشف خوش اقبالانه (غیرمترقبه) می شود موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: خوش اقبالی، کشف تصادفی اطلاعات، فرایند جستجوی اطلاعات
  • علی شرفی*، طاهره ابوالقاسم مسلمان صفحات 82-100
    هدف

    سازمان‏های دانش‏محور امروزی از نرم ‏افزارهای مدیریت دانش برای تسریع و تسهیل فرایندهای مدیریت دانش خود استفاده می‏کنند. اما تسهیل و تسریع این فرایندها جز با ممیزی دانش که اولین گام مدیریت دانش است میسر نخواهد شد. لذا هدف از این پژوهش، شناسایی مولفه های ممیزی دانش در نرم افزارهای مدیریت دانش است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نوع کاربردی و با روش اسنادی و پیمایشی-توصیفی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل 14 نرم افزار مدیریت دانش است. روش گردآوری داده ها، مشاهده مستقیم و ابزار گردآوری داده ها، سیاهه وارسی محقق‏ ساخته است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیل واریانس و میانگین و نرم افزار اس. پی. اس. اس. انجام شده است.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که مدل های ممیزی دانش بر چهار رویکرد: 1- استراتژی ها 2- فرآیندهای مدیریت دانش 3- فرآیندها و استراتژی های سازمانی و 4- منابع دانش تاکید دارند و مولفه‏هایی مانند چشم انداز دانشی، محیط دانشی، سلامت دانش، شکاف دانش و ممیزی مجدد دانش در مدل های کمی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین یافته ها نشان داد که نرم‏افزارهای مدیریت دانش آنداکس، آبانگان، نرم افزار نت، پیرانکار، لاراول، پرنیان، برناپدیا، سپهر ماهان، هم افزا، ام. تی. ای. شیر، نادین و سیستم مدیریت دانش نسبت به دیگر نرم افزارهای مدیریت دانش از قابلیت های مدیریت دانش خوبی برخوردارند. ولی مولفه‏های تبدیل دانش، تغذیه دانشی، امتیازدهی، انجمن های خبرگی و نقشه دانش در این نرم افزارها نسبت به مولفه ‏های دیگر کمتر مورد استفاده قرار گرفته اند. علاوه بر این بیشترین میزان استفاده از مولفه‏ های ممیزی دانش متعلق به نرم افزار سیستم مدیریت دانش و کمترین آن متعلق به نرم افزار نت است و همچنین بیشتر نرم‏افزارهای مدیریت دانش از لحاظ بکارگیری مولفه‏ های ممیزی دانش بر فرآیندهای مدیریت دانش و منابع دانش تاکید دارند و بحث استراتژی و فرهنگ در آن ها کم رنگ است.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که استفاده از مولفه‏های ممیزی دانش در نرم افزارهای مدیریت دانش می‏توانند زمینه شناسایی بهتر نیازها، جریان‏ها، موجودی ها و نقشه های دانشی، خلق، سازماندهی، تسهیم و استفاده از دانش را در سازمان ها فراهم کنند.

    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، ممیزی دانش، نرم افزارها و سیستم های مدیریت دانش
  • صالح رحیمی*، مختار رستمی، امین زارع صفحات 101-116

    زمینه و هدف:

     با توجه به اهمیت فعالیت‏های دانشی، هدف این مطالعه تعیین وضعیت فعالیت های دانشی درابعاد فردی وسازمانی میان کتابداران کتابخانه های دانشگاهی وعمومی استان کرمانشاه است.

    روش پژوهش:

     پژوهش حاضر از نوع کاربردی و به‏ روش پیمایشی است. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه هوانگ استفاده شده است، که پس از اعتباریابی میان نمونه پژوهشی توزیع گردید. حجم نمونه براساس فرمول کوکران 170 نفر تعیین گردید. تجزیه و تحلیل داده‏ها در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار اس پی اس اس انجام شده است.

    یافته‏ ها:

     بیشترین میانگین فعالیت های دانشی در ابعاد فردی مربوط‏ به مولفه ی جذب دانش و کمترین مربوط‏ به انتشار دانش و در ابعاد سازمانی بیشترین میانگین مربوط به مولفه ی یکپارچه‏سازی دانش و کمترین مربوط به مولفه ی توسعه دانش بود. درخصوص مقایسه وضعیت فعالیت های دانشی درابعاد فردی و سازمانی بین کتابداران کتابخانه های عمومی و دانشگاهی (به جز موانع دانش) تفاوت معنی‏داری مشاهده نشد. میانگین نمره دیدگاه کتابداران مورد مطالعه درخصوص وضعیت فعالیت های دانشی درابعاد سازمانی نسبت به فعالیت های دانشی درابعاد فردی به‏طورمعنی داری بیشتر است. وضعیت فعالیت های دانشی درابعاد فردی و سازمانی درکتابخانه های عمومی و دانشگاهی درحد مطلوبی قرار دارد.

    نتیجه ‏گیری:

     با توجه ‏به پایین بودن میانگین رتبه مولفه های انتشار و توسعه دانش، ضروری است تا مسیولان کتابخانه ها، با برگزاری همایش ها و سمینارهای مرتبط با حوزه شغلی و استفاده از مشوق های ترغیبی، زمینه حضور کتابداران در فعالیت های اجتماعی و نشر افکار و ایده‏های آن ها را مهیا و برنامه های آموزشی منظمی را جهت کسب دانش تجربی نیروهای تازه استخدام شده اجرا و حدود وظایف شغلی آن‏ها را تعریف و با استفاده از نیروهای مجرب به تشریح منابع آموزشی و پایگاه های اطلاعاتی مربوط به کتابخانه اهتمام ورزند.

    کلیدواژگان: دانش سازمانی، دانش فردی، فعالیت دانشی، کتابخانه های دانشگاهی و عمومی، مدیریت دانش
|
  • Nahid Amiri*, Nosrat Riahinia, Sholeh Arastoopoor, Mohsen Haji Zeinolabedini, Dariush Alimohammadi Pages 1-16
    Background and Aim

    The object of the  study was to Analyze IFLA Library Reference Model (LRM) Entities and Attributes for Iranian Traditional Music Resources, Case Study: Morq-e Sahar Song.

    Method

    The  study inherits an applied content analysis method. All Entities and Attributes of  IFlA LRM Model based on  two checklists include:  Final report of IFlA LRM on August 2017 and Transition Mappings User Tasks, Entities, Attributes, and Relationships in FRBR, FRAD, and FRSAD mapped to their equivalents in the IFLA Library Reference Model Analyzed for Morq-e Sahar Song data elements. The research sample size involves Fifty different performances of Morq-e sahar Song.

    Results

    The results show that all the eleven Entities and the Thirty -Seven Attributes of IFLA-LRM except for Cartographic scale attribute parallels  in Morq-e sahar  song data elements.

    Conclusion

    As a first step,  the results of  the study  in identifying conveniences of this model for organizing traditional Iranian music resources, realizing IFlA LRM Model’s Entities and Attributes which is  appropriate in Iranian traditional music organization is operational.  The results are also practical for experts of Information organization and designers of Information retrieval system.

    Keywords: Iranian Music Resources, Music Information Retrieval, IFLA Library Reference Model(IFLA LRM), Traditional music Resources, Morq-e sahar Song
  • Narges Neshat*, Marzieh Moradian Pages 17-40
    Background and Aim

    The purpose of this study is to determine the quality requirements of the National Digital Library based on the Kano model and categorize users needs into three groups of:  Basic, functional and motivational.

    Methods

    This survey was conducted with a qualitative approach. The requirements of the digital library were extracted using two standards: "Digiqual manual" and the "Digital Library Evaluation Manual."   The requirements were adjusted based on Kano model in a questionnaire consisting of four categories and 52 pairs of questions (104 questions).

    Results

    The results of each of the requirements (basic, functional, motivational) in four dimensions (access control, content, data retrieval, and visual effects) show that   half of the userschr('39') requests are in the basic requirements group which National Digital Library officials should pay more attention to and prioritize the redesign or development plan of the digital library. Also, the second priority was the requirements of the functional group. Paying attention to the requirements of this group causes satisfaction and dissatisfaction otherwise. Attention to meeting the motivational requirements of the third priority if met  could create a high level of satisfaction in the use of the National Digital Library.

    Conclusion

    If clienteles  satisfaction is of worth,    managers of the National Digital Library should design short-term and long-term programs according to the users real needs.

    Keywords: National Digital Library, Kano Model, QFD, User Satisfaction, Quality Measurement
  • Heidar Mokhtari*, Noroz Shafitabar Samakosh Pages 41-54
    Background and aim

    Analyzing the newly-emerged field of human-information interaction (HII) needs to study the field from diferent aspects and perspectives. Religious literature, including among others the Koran is one of main resources for doing so. This study aimed to extract and explain the guidelines and main points related to HII by deeply reflecting on Koranic verses and chapters that regard this notion.

    Method

    By applying Koranic scientific and topical interpretion approach and using a qualitative content analysis, the related guidelines and points were extracted from the Koran by using a comprehensive and popular 10-volumed Persian interpretion book, Tafsīr Nūr authored by an Iranian scholar, Muhsin Qarā‘tī.

    Findings

    25 Koranic guidelines on HII were found from the Koran. In total, the Koran has direct and indirect guidelines on HII, including information search, evaluation, dissemination, use and verification, and approaches of sending-receiving and using information.

    Conclusion

    Considering the Koranic guidelines on HII and conducting further research on them can resolve many challenges of encountring information of any types in the information age

    Keywords: the Koran – Human-information Interaction (HII) - Information Behavior
  • Soheila Khoeini, Nader Naghshineh* Pages 55-71
    Background and Aim

    E-learning is an important topic  in the educational settings and students are  significant prerequisites of it,  who have an essential role for the acceptance and effective use of e-learning management systems so that knowing their attitudes and mental models is essential for the successful implementation of such a method. Therefore, the aim of this study was to investigate the Adoption Rate of studentschr('39') mental model with the structure of the learning management system of the University of Tehran using the card sorting method.   

    Methodology

    Research had qualitative approach with card sorting and interview tools. Usabilitest software, descriptive statistics, distance matrix, and hierarchical clustering were used to analyze the data. Sample consisted of 15 postgraduate students at Tehran  University (second semester of the academic year 2019-2020) that were interacting with the learning management system (Moodle).

    Findings

    Findings indicate that out of 42 cards examined, the status and classification of 36 cards (85%) in the learning management system were fully consistent with the participantschr('39') mental model and only in some cases such as "Help" and" Recent lessons referred" according to their mental model, users expected these sections to be placed in other categories. As well as labeling; 66% of users found the "settings" tag more appropriate than their "preferences" and the function of some, such as "medal management", "medal preferences" was unclear to them. Also, the categories presented in the three sections: "User Profile", "Quick Access" and "My Lessons" were approved by users.

    Conclusion

    The results show that the degree of adaptation of studentschr('39') mental model to the structure of the learning management system of the University of Tehran is at a desirable level.

    Keywords: mental model, learning management system, University of Tehran, card sorting, Student
  • Ehsan Geraei*, Leila Fathi Pages 72-81
    Background and Aim

    Searching for information is not always a targeted activity; it can also be done involuntarily. The serendipity has the ability to find information randomly and as something happy, something unexpected, or a pleasant surprise. This paper examines and analyzes the concept of serendipity and its models in the process of information searching.

    Methods

    The present study uses a library research method to study concept of serendipity and its models in the process of information searching.

    Results

    Serendipity is a term for a broad and multifaceted phenomenon. Widespread vague nature of serendipity has made it difficult to study and inspect, and has led to numerous explanations and clarifications from researchers. The serendipity (accidental information discovery) is different from the purposeful search of information, because it is more about dealing with information or accidentally discovering information. Unexpected (accidental), intelligent, and valuable or potentially valuable results of the requirements of a worthwhile experience.

    Conclusion

    Understanding serendipity as an integral part of information behavior can be effective in identifying strategies for retrieving information that leads to accidental information discovery.

    Keywords: Serendipity, Accidental Information Discovery, Information Search Process
  • Ali Sharafi*, Tahereh Abolghasem Mosalman Pages 82-100
    Purpose

    Todaychr('39')s knowledge-based organizations use knowledge management softwares to accelerate and facilitate their knowledge management processes.But facilitating and accelerating these processes will not be possible, except with knowledge audit, which is the first step of knowledge management. So the purpose of this research is identifying the knowledge audit factors in the knowledge management softwares.

    Methodology

    This research is applied that done documentary and descriptive-survey method. The statistical population of this research includes 14 Knowledge Management Software’s. The data gathering method is direct observation and data gathering tool check list that made by the researcher. Data analysis was performed variance and mean analysis by SPSS software.

    Findings

    The findings showed that knowledge audit models emphasized on approaches: 1. Strategies 2. Knowledge management processes 3. Organizational strategies and Processes and 4. Knowledge resources. And factors such as the knowledge perspective, knowledge environment, knowledge health, knowledge gap and knowledge revising less studied in models. Also findings showed that the knowledge management software’s of Andocx, Abaneghan, Net, Pearankar, Laravel, Parnian, Bornapedia, Sepehr Mahan, Hamafaza, MTAshare, Nadine, and Knowledge management systems have good capabilities than the other knowledge management systems. But the factors of knowledge conversion, knowledge nutrition, scoring, sophisticated communities, and knowledge map in these software’s less used than the other factors. In addition, the most uses of knowledge audit factors belongs to the KM systems, and the lowest of it belongs to the NET software. And also, more knowledge management software’s emphasize on the processes of knowledge management and knowledge resources and topics of strategy and culture less used in them.

    Conclusion

    Results showed that using of knowledge audit factors in knowledge management software’s will be provide, better identify the needs, flows, inventories and knowledge maps, create, organize, share and use of the knowledge in the organizations.

    Keywords: knowledge, knowledge management, knowledge audit, software’s, knowledge management systems
  • Saleh Rahimi* Pages 101-116
    Background and Aim

    Bearing in mind the importance of knowledge activities, the purpose of this study is to determine the status of knowledge activities in individual and organizational dimensions amongst academic and public librarians in Kermanshah province.    

    Methods

    Survey method is applied. Data  was collected by  Huang questionnaire, which was distributed among the 170 librarians selected as sample. Sample size was determined by Cochranchr('39')s formula.   Data was analyzed by  descriptive and inferential statistics.

    Results

    Findings Showed that the highest average of knowledge activities in individual dimensions is correlated to the component of knowledge absorption and the lowest is related to knowledge diffusion and in organizational dimensions. Also,  the highest average is related to the component of knowledge integration and the lowest is tied in the component of knowledge breadth. There was no significant difference between public and academic librarians (except for knowledge barriers) in comparing the status of knowledge activities in individual and organizational dimensions. The average score of the studied librarians regarding the status of knowledge activities in organizational dimensions is significantly higher than knowledge activities in individual dimensions. The status of knowledge activities in individual and organizational dimensions in public and academic libraries is at a desirable level.

    Conclusion

    Due to the low average of knowledge obstacles and knowledge breadth in comparison with other components, it is urgent that library managers hold seminars and conferences and encourage the librarians to take part in those programs and help them share their ideas and thoughts. The managers should also organize educational programs with the help of experienced librarians that help the novice librarians in regard with knowledge acquisition, job responsibilities, educational resources and library databases.

    Keywords: Organizational Knowledge, individual knowledge, knowledge activity, public, university libraries, knowledge management